THE 3

Novi BMW serije 3 Limuzina.

Stopite v stik z nami

Novi BMW serije 3 Limuzina ponuja izjemno vozno dinamiko in obsežno, sodobno tehnološko podporo vozniku v novi športni zasnovi.

 • Podvozje M Sport s tršimi vzmetmi in blažilniki za neposredne in okretne vozne lastnosti
 • Asistent pri vzvratni vožnji in drugi inteligentni sistemi za pomoč vozniku za optimalno vozno udobje v vseh razmerah
 • Kokpit, usmerjen k vozniku, in inovativen ukrivljeni zaslon BMW s konceptom upravljanja na dotik

BMW 330i Limuzina:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 7,3–6,6
Emisije CO₂ v g/km (kombinirane): 166–148

DIGITALNE TEHNOLOGIJE V NOVEM BMW SERIJE 3 LIMUZINA.

Številne inovativne tehnologije v novem BMW serije 3 Limuzina vozniku in vozilu omogočajo udobno medsebojno komunikacijo.

 • Ukrivljeni zaslon BMW zagotavlja popoln pregled nad vsemi pomembnimi informacijami in udobno upravljanje na dotik
 • Neomejena povezljivost z integracijo pametnih telefonov, ki vam omogoča udobno načrtovanje poti na pametnem telefonu in njihov prenos v vozilo
 • Doživite intuitivno upravljanje z glasovnimi ukazi

Ukrivljeni zaslon BMW.

Skoraj vse funkcije vozila je mogoče nadzirati z velikim ukrivljenim zaslonom BMW. Nagnjen proti vozniku in opremljen z intuitivnimi pripomočki, omogoča se udobnejše upravljanje na dotik.

Aplikacija My BMW.

Preverite stanje svojega novega BMW serije 3 Limuzina, načrtujte potovanja vnaprej, rezervirajte naslednji servisni termin ali odkrijte čudoviti svet BMW – nadvse udobno s pametnim telefonom z nameščeno aplikacijo My BMW.

Projektor BMW Head-Up.

Barvni BMW Head-Up projektor projicira vse informacije, pomembne za vožnjo, neposredno v voznikovo vidno polje.

ASISTENT PRI VZVRATNI VOŽNJI.

Asistent pri vzvratni vožnji samozavestno manevrira vozilo v zahtevnih razmerah:
 • Zapomni si premike volana zadnjih 50 prevoženih metrov
 • S pritiskom gumba vozilo samodejno zapelje vzvratno po poti, ki jo je prej prevozilo v smeri naprej
 • To pomeni, da tudi zahtevne razmere, kot so ozke ceste, slepe ulice ali ozka parkirna mesta, ne predstavljajo nobenih težav

BMW DIGITAL KEY.

Z BMW Digital Key vaš pametni telefon postane digitalni ključ:
 • Odklenite novi BMW serije 3 Limuzina tako, da držite pametni telefon ob kljuki voznikovih vrat
 • Zaženite vozilo brez uporabe avtomobilskega ključa s pritiskom gumba takoj, ko pametni telefon odložite v predal za polnjenje BMW
 • Pooblastite do pet oseb za uporabo svojega vozila

BMW INTELLIGENT PERSONAL ASSISTANT.

Vaš osebni digitalni asistent za novi BMW serije 3 Limuzina vam vedno stoji ob strani in se odziva na glasovne ukaze:
 • Automate My Habits neodvisno opravlja želene funkcije, kot je odpiranje stranskega okna na vhodu v parkirno garažo
 • Kot strokovnjak vam pojasni, kako optimalno uporabljati funkcije vozila na zahtevo
 • Obvešča vas o stanju vozila, prometnih zastojih na poti in parkiriščih na cilju

OBLIKA ZUNANJOSTI NOVEGA BMW SERIJE 3 LIMUZINA.

Oblika prednjega dela.

Elegantno oblikovani LED-žarometi opredeljujejo obliko sprednjega dela, pri čemer izstopajo zaradi svoje zasnove obrnjene črke L in jasnih obrisov. V kombinaciji s prepoznavno ledvičko z dvojnimi prečkami pa velike odprtine za dovod zraka šesterokotnega videza prinašajo pridih samozavesti.

Oblika boka.

Zaradi dolge medosne razdalje, kratkih previsov karoserije in kompaktnih sorazmerij BMW serije 3 Limuzina deluje posebno dinamično pri pogledu s strani. Tekoči obris strešne linije pa v prepletu z opcijsko razpoložljivimi 19-palčnimi platišči poudarja njegovo eleganco.

Oblika zadka.

Prepoznaven odbijač povzroči izjemno atletski videz pri BMW serije 3 Limuzina. Navpična odsevnika in široka zaključka izpušnih cevi s kromiranim poudarkom pri izbiri paketa M Sport še nadalje krepijo ta vtis. Velik difuzor med zaključkoma pa lepo zaokrožuje športen in dinamičen značaj vozila.

OBLIKA NOTRANJOSTI NOVEGA BMW SERIJE 3 LIMUZINA.

Sodoben kokpit.

Z zmanjšanim obsegom upravljalnih elementov kokpit vzbudi občutek čistih linij sodobnega oblikovanja. Zdi se, da ukrivljeni zaslon BMW tanke konstrukcije brez okvirja prosto lebdi nad armaturno ploščo, kot upravljalni element na dotik pa ponuja sodobno in udobno upravljanje.

Sredinska konzola z novo prestavno ročico.

Sredinska konzola zagotavlja športen in zaprt občutek sedenja. Je lokacija jasno strukturiranega nadzornega centra z upravljalno površino upravljalnika iDrive na dotik. Pretikanje poteka samodejno, sodoben videz v notranjosti pa povzroči vtis brezhibne urejenosti.

Sedeži iz Sensateca.

Neobčutljivo oblazinjenje iz Sensateca navdušuje z otipom visoke kakovosti, ki močno spominja na usnje. Perforacija združuje športen in eleganten videz z izjemno prijetnim občutkom sedenja, tudi na dolgih potovanjih.

NOVI BMW 330e LIMUZINA S PRIKLJUČNO HIBRIDNO TEHNOLOGIJO.

Z BMW 330e Limuzina uživate v trajnostni mobilnosti in navdihujoči vozni dinamiki:

 • Zmogljiva moč 215 kW (292 KM) in 420 Nm navora
 • Impresiven pospešek od 0 do 100 km/h v 5,8 sekunde
 • Njegova inovativna tehnologija plug-in hibridnega pogona ponuja popolno prilagodljivost in učinkovitost v vsaki situaciji
 • Na voljo tudi kot BMW 330e xDrive limuzina in BMW 320e limuzina

Doseg.

Zahvaljujoč najnovejši tehnologiji BMW eDrive 5. generacije lahko v svojem BMW 330e Limuzina vozite povsem električno in brez lokalnih emisij do 62 kilometrov.

eDrive Zones.

Funkcija eDrive Zones izkorišča lastnosti priključnega hibridnega pogona za dosego optimalnega učinka. Samodejno in tekoče preklopi v povsem električni način takoj, ko vozilo na primer vstopi v okoljsko območje. Če želite, lahko kadarkoli ročno preklopite nazaj na motor z notranjim zgorevanjem.

BMW Charging.

BMW Charging vam ponuja prilagojene rešitve za polnjenje modelov BMW serije 3 Limuzina s hibridnim pogonom. Seznam dobave poleg standardnega polnilnega kabla načina 2 zajema tudi polnilni kabel načina 3 za polnjenje na javnih polnilnih postajah in kartico BMW Charging, ki vam ponuja privlačne pogoje za javno dostopno polnilno infrastrukturo.

POUDARKI VOZNE DINAMIKE NOVEGA BMW SERIJE 3 LIMUZINA.

Izkusite močno vozno dinamiko z visoko stopnjo udobja zahvaljujoč popolnoma usklajenim sestavnim delom podvozja in zmogljivim motorjem:

 • Sodobni motorji z 90 do 275 kW (122 do 374 KM) za impresivno in športno vozno doživetje
 • Odločne sprinterske lastnosti s pospeškom od 0 do 100 km/h v 4,4 sekunde
 • Podvozje M Sport za posebej športne in neposredne vozne lastnosti

Vrstni 6-valjni bencinski motor M TwinPower Turbo.

Vrstni 6-valjni bencinski motor M TwinPower Turbo združuje visoko zmogljivost in učinkovitost za popolno vozno doživetje. Doneč zvok motorja je balzam za ušesa. Inovacije, kot so dvojni VANOS, Valvetronic, tehnologija visokotlačnega vbrizgavanja goriva in dvostopenjski turbopolnilnik, proizvedejo čim več energije iz čim manj goriva.

Električno servokrmiljenje.

Električna servopodpora za krmiljenje povečuje tako udobje krmiljenja kot varno vožnjo. Olajša manevriranje in zagotavlja stabilnost pri velikih hitrostih.

4-valjni bencinski motor TwinPower Turbo.

Vrstni 4-valjni bencinski motor TwinPower Turbo zagotavlja veliko užitka v vožnji. Tudi v območju nizke vrtilne frekvence motorja boste deležni zelo neposrednega razvoja moči in spontanega odziva. Pogon združuje učinkovito porabo z nizkimi emisijami onesnaževal ter deluje tiho in uglajeno pri vseh obremenitvah.

ORIGINALNA DODATNA OPREMA BMW ZA NOVI BMW SERIJE 3 LIMUZINA.

Z originalno dodatno opremo BMW boste svoj BMW prilagodili lastnim predstavam. Vsi izdelki se v smislu kakovosti, oblike in zmogljivosti popolnoma ujemajo z novim BMW serije 3 Limuzina.

Zadnji prtljažnik za kolesa BMW Pro 2.0.

Zadnji prtljažnik za kolesa Pro 2.0 znamke BMW je lahek, vendar zelo stabilen z nosilnostjo do 60 kg. Je izjemno enostaven za uporabo in lahko prevaža dve običajni ali električni kolesi (z namestitvijo razširitve pa sprejme tri kolesa). Njegova funkcija nagiba omogoča enostaven dostop do prtljažnika v vsakem trenutku.

Strešni kovček BMW 520 v črni/Titanium Silver barvi.

Sodoben črn strešni kovček z bočnimi stranicami v barvi Titanium Silver ima prostornino 520 litrov in je združljiv z vsemi strešnimi nosilnimi sistemi BMW. Ker ga lahko odpirate z obeh strani in ima trojno centralno zaklepanje na vsaki strani, omogoča zelo enostavno natovarjanje in odlično zaščito proti kraji.

Vsevremenski preprogi BMW spredaj.

Po meri narejeni, trpežni vsevremenski preprogi BMW z dvignjenim robom elegantne oblike varujeta prostor za noge spredaj pred vlago in umazanijo. Na voljo sta v črni barvi in imata zelo kakovosten vložek iz nerjavečega jekla.

Poraba goriva in emisije CO₂.

BMW 330i Limuzina:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 7,3–6,6
Emisije CO₂ v g/km (kombinirane): 166–148

BMW 330e Limuzina:
Poraba goriva v l/100 km (kombinirana): 1,8–1,3
Emisije CO₂ v g/km (kombinirane): 40–30

Uradne številke o porabi goriva, emisijah CO₂ in porabi električne energije so bile določene v skladu s predpisanim merilnim postopkom Uredbe (ES) 715/2007 v različici, ki je veljala v času homologacije. Vrednosti WLTP upoštevajo vso dodatno opremo v primeru izmerjenih dosegov. Za novo homologirana vozila od 01. 01. 2021 uradne specifikacije obstajajo samo v skladu z WLTP. Dodatne informacije o merilnih postopkih NEDC in WLTP boste našli na www.bmw.si/emisije.

** Pri temperaturah pod 0 stopinj Celzija izključno električni način vožnje tega priključnega hibrida ne bo na voljo, dokler se baterija po nekaj kilometrih vožnje ne segreje do obratovalne temperature.