THE iX

Popolnoma novi BMW iX..

Plod vizije. Razvit za električno mobilnost. Zaradi učinkovite tehnologije BMW eDrive in električnega sistema štirikolesnega pogona ima BMW iX izjemen doseg in izvrstno pospeševanje z mesta. Asketski oblikovalski jezik mu podarja sodoben in izrazen videz. V notranjosti pa premijsko vzdušje visoke kakovosti v kombinaciji z najsodobnejšimi tehnologijami zagotavlja največje udobje in prostorno sedenje do petim osebam. Odkrijte svoj najljubši kraj na kolesih – BMW iX.

MONOLITNA OBLIKA.

Oblika zunanjosti popolnoma novega BMW iX.

Obraz nove generacije. Pri konceptu oblikovanja BMW IX smo si prizadevali storiti še kaj več in ustvariti popolnoma nov oblikovalski jezik, ki je izrazen, a ne prenasičen. Inteligenten, a ne zapleten. Z eno besedo, razvili smo obliko, ki na prvi pogled simbolizira novo razumevanje užitka v vožnji. Rezultat je trendovska izvedenka SAV z ikonično monolitno obliko, podrobnostmi, ki poudarjajo močan značaj, in inteligentnimi funkcijami Shy Tech: novi BMW iX.

OBČUDOVANJA VREDNA ZMOGLJIVOST.

Inovativni pogon.

Tehnologija BMW eDrive pete generacije poleg dveh elektromotorjev vključuje še visokonapetostni sistem za shranjevanje električne energije, močnostno elektroniko in tehnologijo polnjenja BMW iX. Zmogljiva elektromotorja v kombinaciji s sistemom električnega štirikolesnega pogona ne zagotavljata le učinkovitosti, ampak tudi povzdigneta zmogljivost BMW iX na raven športnega avtomobila: več kot 500* KM in neslišen pospešek od 0 do 100 km/h v manj kot petih sekundah.

Učinkovito vozno udobje.

Posamezno nastavljiv sistem za rekuperacijo v kombinaciji s prilagodljivim dvoosnim zračnim vzmetenjem ne zagotavlja le večjega dosega, ampak vozniku prav tako omogoča, da določi vozne lastnosti BMW iX po lastni presoji. Od športne, posebno učinkovite (za najboljši doseg) ali udobne vožnje – pa vse do “občutka vožnje z enim pedalom”, kjer vozilo zavira, ko spustite pedal za plin, kar prinaša občutek lebdenja, tipičen za električno vožnjo.

NOVA DIMENZIJA VSAKDANJE UPORABNOSTI.

BMW iX korenito spreminja segment premijskih karoserijskih izvedenk SAV. Z dosegom več kot 600 km* je kot nalašč za vsakdanjo rabo, pa tudi za vožnje na dolge razdalje, zato je odlična rešitev za vsak dan. Tako vrhunska zmogljivost je rezultat edinstvenega koncepta karoserije z optimizirano maso, ki je nastal po zaslugi dolgoletnih izkušenj v kombinaciji z inteligentno lahko konstrukcijo in inovativnimi materiali, kot so aluminij, jeklo in karbonska vlakna.

PREPROSTO POLNJENJE Z BMW CHARGING.

S številnimi rešitvami za polnjenje iz BMW Charging tako doma kot na javnem kraju so vašemu BMW iX na voljo vse možnosti. Bistveni izdelki in storitve so vključeni že v obsegu dobave, kot sta dostop do javnega omrežja za polnjenje BMW Charging z več kot 450.000 polnilnimi postajami po vsem svetu in standardna oprema za polnjenje doma. BMW iX dosega zmogljivost polnjenja do 200 kW. To pomeni, da lahko električno energijo za 120 km dosega napolnite v samo 10 minutah ali od 10 do 80 % baterije v manj kot 40 minutah. Doma lahko svoj BMW iX na zasebni polnilni postaji BMW Wallbox udobno napolnite z močjo do najv. 11 kW v manj kot enajstih urah, tako da je zmogljivost baterije na primer čez noč ponovno na 100 %. BMW z BMW Charging ponuja novo tarifno strukturo za polnjenje na javnem kraju s ciljem, da bi bilo javno polnjenje enako preprosto in privlačno kot polnjenje doma, npr. brez osnovne uporabnine v prvem letu za na novo nabavljena električna vozila. Dostopate lahko do velikega števila javnih polnilnih postaj različnih ponudnikov v gostem omrežju BMW Charging, zelo preprosto s kartico BMW Charging ali prek aplikacije.

INOVATIVNA AERODINAMIKA BMW iX.

BMW iX v vsakem milimetru svojega dinamičnega oblikovanja zvesto izpolnjuje načelo “oblika sledi funkciji”. To je predvsem razvidno iz karoserije z gladko površino, nove razlage steklenih površin, odsotnosti pregibov in ne nazadnje ravne pločevine, pritrjene na spodnjo stran vozila. V kombinaciji z zaprtim sprednjim delom in difuzorskima vložkoma na zadku pa tudi z neobičajnimi podrobnostmi, kot so potopne kljuke na vratih ali zunanji ogledali, pritrjeni na vdolbinah za okna, BMW iX dosega izjemen količnik zračnega upora le 0,25. Tako združuje doseg in učinkovitost z inovativnim oblikovanjem SAV.